tirsdag 8. mars 2011

Rally Sverige 2011

Etter fjordårets kun delvise suksess med bo-fasilitetene, tok Tom et tidlig ansvar for innlosjering, og beroliget oss med bilder av villaen i god tid pr. mail. Fredagsfri fra jobben på alle mann, og vi kom igang på Torsdags ettermiddag. Tom, Otto, Espen, Bent Ole i Range Roveren til Espen, og Børge og meg i min servicebil (en velutstyrt servicebil er jo et must når Rover står for den andre halvdelen av bilskyssen). Vel fremme svarte huset til forventningene, og Tom viste seg nok en gang som en verdig turleder. Han hadde virkelig vært på sporsorartikkelfisketur hos samtlige av sine leverandører, og utbytte ble T-skjorter, sekk, toalettmappe, capser, luer og buff'er. Til og med boxershortser fra Glava (!!!), (som heldigvis ikke var laget av glassvatt!!) lå i den fullstappede sekken. Vi fikk også besøk av sjefen min, Jan Erik, og kompisen Bård, som også hadde tatt turen over grensa i lånt bobil. De parkerte hos oss. Etter etpar pils og juging rundt kjøkkenbordet ble det natta. Fredagen skulle startes tidlig!.

Før fugla feis, var hele gjengen, inkl. Jan Erik og Bård på vei mot Vargåsen. Vi fant en plass vi ikke hadde heeelt trua på, men trua kom når Loeb passerte! Det var tydelig glatt å kjøre først på veien. My bra satsing forbi oss, og Mads imponerte tidlig. PG Andersson hadde rullet og tapt mye på ei tidligere prøve, og kjørte som han hadde tenkt og ta allt inn igjen på Vargåsen!! Fytti h...!!

Siden Vargåsen skulle kjøres to ganger, og det skulle kjøres SM (Svenske Mesterskapet) innimellom, var det ingen vits i og flytte seg. Pølse og bacomgrilling på bålet, en liten knert, og ikke minst strålende vær gjorde dagen på skogen helt kanon.

Siden ingen andre (enn meg) var noe særlig til akevittdrikkere, ble Lørdagsmorgenen litt tung. Men etter noen kilometers hurtig gange innover prøva, kom formen seg brukbart også. Vi satte oss til på et krøn og så prøva to ganger her. Frisk bilkjøring, og spesielt Mads imponerte! Lå i ledelse etter Fredagens kjøring, og kjørte fort og sikkert som førstemann på veien på Lørdag. Når han stempla ut på Lørdags kvelden, var han kun et titalls sekunder bak Mikko Hirvonen som ledet. Loeb hadde tapt såpass mye på og ligge først på Fredag, samt en punktering, at han var ute av tetstriden. Ogier lå på 3. og med Petter på 4. med Latvala hakk i hæl, var det endelig spennende og følge WRC igjen!!

Søndagen ble nok en gang tilbrakt i Charlottenberg på shopping. For min del kun en kjapp tur innom for og kjøpe røyk, så lett spurt ut i bilen for og høre rallyradio!! Maken til spennende Rallysøndag har jeg ikke sett på mange år. Mikko trakk til slutt det lengste strået, med Mads 6 sekunder (!!!) bak. Latvala vant kampen om 3. plassen foran Ogier, mens Petter måtte gi fra seg ratt og pedaler til kartleser Chris Patterson på siste prøva og tapte naturligvis masse tid på det. Petter ble stoppet i fartskontroll på transport på Lørdag, og mistet lappen! Han fikk disp. til og kjøre i 24 timer til, men det var altså ikke nok til og fullføre alle fartsetappene.

Nok en gang: Gratulerer til Mads!! Helt rå kjøring, og var veldig sympatisk og profesjonell i intervjuene i radioen! Ingen tvil om hvem som vil ta over den norske rallytronen når Petter abdiserer!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar